UnkasTurkForum
Börek Çorbası 1yg7bifx4c30bswe9j0
UnkasTurkForum
Börek Çorbası 1yg7bifx4c30bswe9j0
UnkasTurkForum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

UnkasTurkForum

UnkasTurk Foruma Hoşgeldiniz
 
AnasayfaPortalLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Misafirler Forumuzdaki Linkleri Göremezler

 

 Börek Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
XxBLuEDxX
Genel Moderatör
Genel Moderatör
XxBLuEDxX


Mesaj Sayısı : 45
Kayıt tarihi : 22/05/10
Börek Çorbası D6wfxopg

Cüzdan
Altın Altın: 0
Para Para: 0

Börek Çorbası Empty
MesajKonu: Börek Çorbası   Börek Çorbası Icon_minitimePaz Mayıs 23, 2010 8:45 am

MALZEMELER
250 gr az yağlı kıyma
500 gr kemikli et
2 su bardağı un
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Börek Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
UnkasTurkForum :: .:: Genel Kültür Bölümü ::. :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: